Hvor længe varer en tandpine?

vagt tandlæge til akut tandpineEr du bosiddende i København og er du pludselig blevet ramt af en akut tandpine? Er tandsmerten så alvorlig, at du ikke længere kan holde det ud, og kun kan tænke på, hvor længe en tandpine varer? Så er det korte svar, at tandpinden varer til du behandler den, og hvis den indtræffer en søndag eller uden for normale åbningstider, kan det være en god ide at søge hjælp hos en vagt tandlæge – eller blot at have en tandlæge med søndagsåbent i København. Hvis du ikke ved, hvor du finder sådan en, kan du blot læse videre her.

Årsager til tandsmerter

Akut tandpine kan opstå af mange årsager og en af de mest normale grunde til ubehagelige tandsmerter er selvfølgelig huller i tænderne. Hvis bakterierne kun har angrebet tandens emalje, burde det ikke forårsage tandpine, så hvis man først oplever en akut tandpine er der grund til at tage det alvorligt. Hvis man har fået et hul i tanden, kan grunden til ens tandsmerter skyldes, at bakterierne er nået helt ned til tandbenet, og denne smerte kan være uudholdelig.

Hvis bakterien er nået så langt, kan man risikere, at der opstår tandrodsbetændelse, hvilket i sidste enden vil dræbe nerven i tanden, og hvis dette sker uden for din tandlæges normale åbningstider, behøver du ikke længere bekymre dig om, hvor længe en tandpine varer men blot se at tage kontakt til en vagt tandlæge, så du hurtigst muligt kan få det ordnet. Hvis ikke der gøres noget ved problemet, kan der udvikles både tandkødsbetændelse eller paradentose og disse sygdomme vil man for alt i verden undgå!

En tandpine går ikke over af sig selv

Som nævnt hjælper det ikke noget at vente til smerten går over af sig selv, hvis først man oplever tandpine. Dog kan opfattelsen af tandpine selvfølgelig variere fra person til person, og der kan selvfølgelig være tale om visdomstænder, hvor nogle personer vil kategorisere det som en tandpine, og i disse tilfælde er der trods alt en mulighed for at tænderne selv finder på plads, men det er altid en god ide at kontakte en tandlæge eller vagt tandlæge, hvis man er i tvivl om grunden til den akutte tandpine.

Koster det noget at kontakte en vagt tandlæge?

Alt efter hvilken vagt tandlæge man kontakter, kan man risikere, at henvendelsen eller behandlingen kommer til at koste. For eksempel kan man risikere at betale op til 100% mere end normalprisen, hvis man kontakter en vagt tandlæge lørdag aften eller søndage og helligdage. Af samme grund kan det være en god ide at granske mulighederne for billige/gratis vagt tandlæger, selv om der er tale om akut tandpine. Hvis man allerede har en ide om, hvordan man vil reagere i sådan en situation med tandsmerter, vil det derfor være en god ide enten at finde nummeret på en vagt tandlæge og gemme dette eller finde en tandlæge med søndagsåbent i København, hvor tandklinikker oftere har åbent i weekenden.

Koster det ekstra at have tandlæge med søndagsåbent?

Det er muligt, at det vil koste ekstra nogle steder, hvis man er på jagt efter en tandlæge med søndagsåbent i København, men der findes også tandklinikker, hvor man blot betaler normal pris. En af disse er Tandlægecenter Højbro Plads, der har åbent alle hverdage, men altså også har åbent lørdage, søndage og tilmed på helligdage mellem 8-20 uden at tage ekstra betaling.

Hvis man skulle være uheldig at opleve tandsmerte uden for de normale åbningstider har Tandlægecenter Højbro Plads i København også tilknyttet en vagt tandlæge, som man kan kontakte på tlf: 31 31 13 06. Hvis du ikke allerede har nummeret på en god og gratis vagt tandlæge i København, kan det derfor være en god ide at notere dette nummer i din telefonbog eller et andet sted, hvor du hurtigt kan finde det.

Uanset hvilken løsning eller vagt tandlæge, som du vælger, bør du i hvert fald tage akut tandpine meget seriøst.

 

Gem

Gem

Gem