Jeg er ved at se alle mulighederne i SEO

Jeg er begyndt at få øjnene op for SEO. Det står for Search Engine Optimization, og på godt gammelt dansk betyder det søgemaskineoptimering, og er kunsten i at ranke godt på Google og andre søgemaskiner. Langt hen af vejen går det hånd i hånd med at gøre ens hjemmeside mere brugervenlig.

Det vil sige, at man navngiver sine titler med sigende navne, hvor der indgår de vigtigste ord, for hvad brugeren kan forvente at finde. Derudover gælder det om at have en god intern linkstruktur, så både Googles søgerobotter og ens besøgende nemt kan navigere rundt på en side. Dette er dog kun det indledende SEO arbejde.

Når dette er på plads, gælder det nemlig om at få links fra andre domæner til at pege til sin side, og jo mere relevant siden er, jo bedre vil det være for ens position på Google. Det kan derfor være en god ide at gennemtænke hvor man får sine links fra, da et godt link kan være rigtig mange tilfældige links værd. Dette kaldes med et fint ord for linkbuilding.

Nu er jeg stadigvæk nybegynder indenfor SEO, men heldigvis giver nogle af de erfarne rotter indenfor faget gladelig ud af tips og tricks, og jeg har allerede fået et par gode sider, hvor jeg kan blive klogere.