Historien bag din tandlæge i Hellerup

tandlæge hellerupDu kender sikkert din tandlæge i Hellerup ret godt på det professionelle niveau, men kender du egentligt historien bag din tandlæge i Hellerup, og kender du overhovedet til Hellerups historie? Du får det hele her, når vi fortæller om baggrunden for den i dag populære tandlæge i Hellerup, Frederick Upton Sjölins tandklinik.

Frederick Upton Sjölins tandlæge klinik i Hellerup er måske en af de tandlæger i Danmark medst med historie, og du kan læse om det hele på deres hjemmeside her.

Kom tættere på tandlægen i Hellerup

Faktisk går denne tandlæge klinik i Hellerups historie mange år tilbage fra i dag, hvor tandlæge Frederick Upton Sjölin ejer klinikken. Bygningen i Hellerup, hvor tandlægen Frederick Upton Sjölin er placeret, er helt tilbage fra før 1920’erne, hvor bygningen blev brugt til beboelse og butik. I 1960’erne blev bygningen så lavet om til en tandlæge klinik af de anerkendte danske tandlæge Bent Johnson. Da han gik på pension i 1982 overtog tandlæge Nils Albinus den flotte klnik i Hellerup. Senere kom Frederick Upton Sjölin til, og startede med at leje sig ind som tandlæge i klinikken i Hellerup, mens han ved siden af underviste på tandlægeskolen i København.

Da tandlæge Nils Albinus ved udgangen af 1990’erne valgte at sadle om og finde nye udfordringer i Spanien, dog også som tandlæge, overtog Frederick Upton Sjölin klinikken i Hellerup fuldstændigt. Det betød selvfølgelig også, at Frederick Upton Sjölin ikke længere havde tid til at undervise på tandlægeskolen i København, da han nu måtte bruge al sin tid i klinikken i Hellerup.

Tandlægen i Hellerup – historien bag bydelen

Den bydel, hvor tandlæge Frederick Upton Sjölin har sin klinik, Hellerup, er en bydel med en masse historie. Hellerup er faktisk ikke en by i sig selv, men derimod en bydel til København, dr er beliggende i Gentofte Kommune. Det vil sige, at Frederick Upton Sjölins tandlæge klinik i Hellerup ligger i Storkøbenhavn, men i Gentofte Kommune.

Gentofte kommune, hvori Hellerup ligger, er der omkring 74.300 indbyggere, og kommunes regnes for at være blandt Danmarks mest velhavende områder. Hellerup ligger også i den del af Nordsjælland, som går under det humoristiske navn ”Whiskey bæltet”.

Gentofte kommune er på mange måder en sammensat kommune. Til forskel fra for eksempel selve Gentofte, Ordrup og Vangede, er Hellerup ikke en gammel bydel, da den faktisk først opstod i sidste halvdel af 1800 tallet. Før bydelen Hellerup skiftede avn til Hellerup, og lang tid før tandlæge klinikkens tid, var området opdelt i og domineret af lystgårde og landsteder med navnene Blidah, Øregaard, Taffelbay, med videre. Det er blandt andet også derfra bagerens navn Taffelbay stammer fra. En gammel bager i det, vi nu kender som Hellerup.

Tandlægen er også placeret i en bydel, Hellerup, der er kendt for andet end rige indbyggere og kendte bagere. Hellerup er blandt andet også kendt for områderne Lille og Store Tuborg, der senere kom til at lægge nav til Tuborgs bryggerier.