Mulighederne for at afprøve forskellige madkulturer i København bliver løbende større og større. Her ser man blandt andet flere og flere indiske restauranter i bybilledet. Det sker som en naturlig reaktion på globaliseringen, som er medvirkende til at flere mennesker fra andre lande kommer til Danmark. Her er der ingen tvivl om, at en indisk restaurant er blevet en af de mere populære muligheder. Indien er et stort land, og derfor har de også en betydelig indflydelse på den internationale madkultur. Dette ser man især i København, hvor dansk mad fylder mindre end hvad det har gjort.
Hvilke retter kan man få på en indisk restaurant?
Der er mange populære retter fra dette køkken, men en af dem som man nærmest vil finde alle steder, ligegyldigt hvilken indisk restaurant man går på, det er butter chicken. Det er en cremet karryret, og som man kan hører på navnet, så inkludere det kylling. Har man været i Indien, så har man helt sikker også smagt retten, og det er uden tvivl det sikre valg på en indisk restaurant.
En anden ting, som mange typisk vil få på en indisk restaurant, det er naan brød. Det er et populært brød, som man faktisk også finder i de fleste supermarkeder. Dog bliver de ikke lavet på helt samme måde, og er på ingen måder repræsentativt for hvordan et godt naan brød skal smage.
Forskel på syd og nord
Typisk vil man kategorisere en indisk restaurant som sydlig eller nordlig. Der er nemlig en forskel på hvilken typer retter der bliver serveret. De to ovenstående eksempler stammer fra det nordlige køkken, da denne er præget af forskellige karry retter og brød. I det sydlige køkken finder man derimod mange retter med linser, og ris er mere anvendt end brød. Derfor kan det godt give mening at undersøge hvilken del af Indien, som den indiske restaurant man vælger, er inspireret af.
Ønsker man at prøve en autentisk indisk restaurant, så er Punjab i Valby i rigtig god mulighed. De tilbyder både takeaway og spisning på deres hyggelige restaurant. Her finder man alle de populære retter, så der er rigeligt med mulighed for at gå på opdagelse i det indiske køkken.