Lind & Risør om bæredygtige boliger

Lind & RisørDanmark har i en årrække været bannerfører for miljøet og den fremtidige udvikling på dette. Miljø er et bredt fænomen, men hos Lind & Risør handler det om miljørigtighed og bæredygtighed omkring huse. Mere præcist handler det for Lind & Risør om bæredygtigheden i dit fremtidige Lind & Risør hus.

Hvad indebærer det så at have en bæredygtig bolig?

Når det kommer til bæredygtighed, kan huset – fra start til slut – inddeles i 3 faser, forklarer Lind & Risør:

Opbygning – dvs. selve byggeprocessen.

Brug og vedligeholdelse – dvs. når huset er taget i brug og ift. fremtidige ændringer.

Nedrivning –  når huset en dag – måske – skal fjernes igen.

Disse 3 faser er alle med til at udgøre en stor forskel for, hvor miljørigtigt dit fremtidige hus er og vil være. Lind & Risør uddyber:

”Bæredygtigheden er defineret af miljøvenlige og genanvendelige materialer.

Et reduceret energi- og ressourceforbrug, og prioritering af alternative opvarmningsmetoder.”

Personlige fordele

Der er naturligvis også fordele for dig, som fremtidig husejer, i at have et bæredygtigt- og miljøvenligt hus. Olie- eller gasfyr er både hårdt for miljøet og økonomien. Lind & Risør vil derfor anbefale, at man fokuserer på at effektivisere boligens energiforbrug igennem vedvarende energikilder. Eksempelvis jordvarme eller varmepumpe.

Varmeudgifterne kan desuden sænkes med op til 70 %, hvis man vælger bedre isolering og energivinduer. Der skal naturligvis stadig tages hensyn til valg af ordentlige materialer. Noget Lind & Risør igennem deres nøje udvalgte leverandører vægter højt. Bæredygtige materialer holder desuden også længere og kræver mindre vedligeholdelse, hvilket både sparer dig for tid og penge i fremtiden, forklarer Lind & Risør. Bæredygtige materialer og konstruktioner sikrer dig desuden også mod potentielle fremtidige skavanker. Lind & Risør fokuserer ikke kun på huset, men også de mennesker, der skal leve i det. Lind & Risør ved, at et dårligt indeklima kan være skadeligt for dig og frembringe allergier og astma.

Når ejendomsmæglere præsenterer en fremtidig køber for et Lind & Risør hus, vil prisen være højere, hvis de præsenterer et Lind & Risør hus, der er bygget på bæredygtige materialer da dette øger værdien mere og får huset hurtigere solgt.

Udover alle de personlige fordele ved et bæredygtig hus kommer der også det faktum, at cirka 40 % af Danmarks energiforbrug går til belysning og opvarmning i bygninger. Lind & Risør kan altså fortælle, at du ikke blot sparer penge og hjælper miljøet, men også sparer hele samfundet økonomisk.

Et hus er en af de største og mest langvarige investeringer, du kan foretage i dit liv, ved Lind & Risør. Det giver derfor mening, fra et økonomisk synspunkt, at man på længere sigt kan få et afkast på sin investering. Især hvis man har tilbygget eller lagt merværdi i sit hus, som det er tilfældet med bæredygtige materialer, som dem Lind & Risør benytter sig af. Er huset bygget af dårlige materialer, eller er projektet uambitiøst, kan det længere nede af vejen betyde omkostningsfulde forbedringer og rettelser. Det kan altså betale sig at få det gjort rigtigt den første gang, påpeger Lind & Risør.

Bæredygtighed og fordommene

Det er de færreste boliger i dag der bygges eller renoveres efter at være bæredygtige, forklarer Lind & Risør. Der er som nævnt en lang række fordele ved at bygge bæredygtigt, men der er også mange fordomme og uvidenhed forbundet med det, oplever Lind & Risør. Mange forestiller sig, når ordet bæredygtighed nævnes, skæve og alternative boliger, hvor designet går på kompromis med de miljøvenlige elementer. Det er dog ikke tilfældet, når du bygger med Lind & Risør. Bygherrer har bare ofte ikke den korrekte viden og ekspertise til at udforme et bæredygtigt hus, hvorfor det kan gå galt med udformningen. Arkitekter har før i tiden desuden manglet fokus på området, hvilket dog er ved at vende.

Lind & Risør har igennem sine mange år i branchen haft meget fokus på bæredygtighed uden nogensinde at gå på kompromis med kvalitet eller med kundens ønsker. Det kan altså godt betale sig at undersøge mulighederne inden for bæredygtigt byggeri. Både i forhold til renovation og nybyggeri.

Skal du i gang med et nybyggeri, og ønsker rådgivning inden for bæredygtighed, er du altid velkommen til at kontakte Lind & Risør, som står klar med rådgivning hele vejen igennem.