At sælge ure kan blive en god forretning for dig, der mangler penge

Kunne du godt bruge lidt ekstra penge på lommen? Måske er der dukket en uforudset udgift eller regning op, måske kunne du godt bare bruge lidt ekstra luksus i hverdagen. Uanset hvad kender vi alle sammen den situation, hvor vi godt kunne bruge lidt flere penge mellem hænderne. Og det kan du nemt få, hvis du har værdifulde ure liggende derhjemme. Ure er ofte mere værd, end man tror, især hvis det er gamle ure, man eksempelvis har arvet fra familiemedlemmer. Hvis du står i en situation, hvor du har akut brug for penge, kan det være fristende at sælge dem, men samtidig er der mange, der føler, det er forkert at sælge arvestykker. I det tilfælde kan det være en idé at pantsætte uret i stedet for at sælge det. Med den løsning får du penge til det, du lige har brug for, samtidig med at du stadig har mulighed for at købe uret tilbage igen, når du er klar. Det er den optimale løsning for dig, der gerne vil udnytte værdien i dit ur, men ikke er klar til at skille dig helt af med det.

Hvor meget kan du få ved at sælge dit ur?

Ure er en af de værdigenstande, som man virkelig skal have forstand på, før det er nemt at vurdere, hvad det er værd. Dog er der visse mærker, der som regel er en del penge værd. Det gælder blandt andet ure som Rolex, Omega, Tissot, Tag Heuer og lignende store mærker. Hvilket materiale uret er lavet i, spiller naturligvis også en afgørende rolle for den pris, du vil regne med at kunne få for det. Eksempelvis vil et ur i guld være mere værd end et, der er lavet i sølv. Et ur vil desuden ofte have en høj værdi, hvis det er vintage. Hvis man overvejer at pantsætte sit ur, vil en vurdering som oftest gå forud for aftalen. De fleste steder, hvor du kan pantsætte dit ur, tilbyder selv at give en ekspertvurdering af urets værdi. Det gælder eksempel for Pantialt.dk, der tilbyder pant i alle værdigenstande, og som giver en vurdering af dit ur, inden en eventuel aftale går i orden. Så ved du, hvad du kan forvente at få udbetalt.

Fordelen ved køb med tilbagekøb

Den aftale, som man indgår med pantsættelse af et ur, er bygget på køb med tilbagekøb. Det vil sige, at udbyderen køber uret af dig, hvorefter du har mulighed for at tilbagekøbe det, når du igen har flere penge mellem pengene. Vi har alle sammen perioder, hvor vi har færre penge mellem hænderne, og her kan det være en fordel at pantsætte sit ur på den måde, at man kan købe det tilbage igen, når man har penge til det. Det kan eksempelvis være, hvis man er jobsøgende og har brug for ekstra penge, så kan man vælge at sælge sit ur, og når man så får et job igen, kan man købe uret tilbage for en god pris.