Ømme muskler og hævede ben efter træning: Hvad skal jeg stille op?

I søndags var jeg henne i mit lokale fitnesscenter for at træne for første gang i flere år. Det gik sådan set godt, mens jeg var i gang med træningen, men allerede da jeg kom hjem, begyndte jeg at få ømme muskler, og dagen efter havde jeg både ømme muskler og hævede ben.

Jeg ved godt, at det er helt normalt at få ømme muskler efter at have været fysisk aktiv, især hvis man ikke er i særlig god form, men jeg mindes ikke at kunne huske, at jeg har fået hævede ben før i forbindelse med min træning.

Jeg kunne derfor godt tænke mig at høre, om der er nogle af jer, der også har oplevet at få hævede ben efter almindelig træning, for hvis det ikke er normalt, har jeg da tænkt mig at gå til lægen. I må også meget gerne komme med nogle gode råd til, hvordan man kan undgå at få ømme muskler i forbindelse med sin træning.

Jeg har tidligere været i rigtig god form, men for nogle år siden fik jeg en skade, der gjorde, at jeg måtte holde op med at træne i en periode, og de hævede ben kan selvfølgelig godt skyldes min tidligere skade, men jeg vil gerne være helt sikker på, hvad det er.

Jeg har haft hævede ben og ømme muskler i et par dage nu, og det undrer mig egentlig lidt, at hævelsen ikke er svundet lidt ind endnu. Jeg ved ikke helt, om jeg skal gå til lægen, eller om jeg måske skal snakke med min træningsvejleder i stedet? De ømme muskler skyldes helt sikkert træningen, men det kan jo sagtens tænke, at jeg har fået hævede ben af en anden grund, og i så fald tror jeg ikke, at fitnessvejlederen kan hjælpe mig.

Min læge har dog ikke særlig mange akuttider, og da jeg i så fald skal vente et stykke tid på at komme til lægen med mine hævede ben, ser jeg helst, at jeg selv kan finde på en løsning, hvorfor jeg som sagt skriver dette blogindlæg.

Har du nogle gode tips til, hvordan man undgår ømme muskler, når man træner, eller hvad jeg skal gøre med mine hævede ben, så må du meget gerne kontakte mig hurtigst muligt her på bloggen. Jeg er nemlig ved at være godt træt af både at have ømme muskler og nogle kæmpestore klodser af nogle ben.

One thought on “Ømme muskler og hævede ben efter træning: Hvad skal jeg stille op?

  1. Thomas says:

    Har du prøvet at bruge Aesculaforce forte fra A. Vogel? Det er ren førstehjælp til hævede ben.

Comments are closed.