Er bange for at have fået paradentose – Overvejer implantater

Det skal siges, at jeg ikke har været hos tandlægen endnu, men da jeg fortalte et familiemedlem, som er tandlæge, om at jeg synes, at det er som om, at mine tænder er begyndt at sidde en smule løst, begyndte han at give mig en lektion i paradentose og anbefalede mig straks at bestille tid hos tandlægen.

Jeg kan godt huske skoletandlægen true med at man ville få paradentose, hvis man ikke havde børstet sine tænder godt nok, og det har jeg jo så lært sidenhen, og har sådan set altid passet godt på mine tænder. Og så kan man naturligvis ikke undgå at blive en smule forvirret. Jeg har naturligvis bestilt tid hos tandlægen, men jeg har også læst en masse om emnet, og har fundet ud af at alle kan få paradentose, uanset hvor godt man ellers passer på sine tænder. Det var jo ikke hvad man lærte hos skoletandlægen. Jeg har også fundet ud af at der tilsyneladende ikke er nogen egentlig kur. Dermed ikke sagt at man ikke kan gøre noget for at afhjælpe problemet, men det er ikke sikkert at det lykkedes.

Så nu ser jeg altså frem til muligvis at tabe alle mine tænder. Derfor har jeg også undersøgt hvad man gør, hvis det skulle gå så vidt, og jeg har allerede nu taget beslutningen, at koste hvad det koste vil, så skal jeg have implantater. Jeg gider simpelthen ikke have gebis. Min farmor havde gebis og brokkede sig konstant over det, og det så heller ikke fantastisk ud, hvis jeg skal være helt ærlig.