En tandblegning hos tandlægen er til dig, der vil passe på dine tænder

Skønhedsidealet er en af de ting, der ændrer sig hele tiden – men flotte, hvide tænder er altid in. I hele mennesketidens historie har det været tiltrækkende at have et skinnende hvidt smil. Problemet ligger blot i, at det ikke er naturligt at have helt kridhvide tænder. Almindelige, sunde tænder har fra naturens side en lidt gullig tone. Derfor kan man ikke opnå de flotte hvide tænder blot ved hjælp af god mundhygiejne og tålmodighed med tandbørste og –tråd. I stedet kræver det en tandblegning. Der findes forskellige måder, hvorpå man kan få en tandblegning. Men vil man have et effektivt resultat, uden at der sker for meget skade på tænderne, så bør man altid få en tandblegning hos sin tandlæge.

Pas på tænderne

Hvis man vil beholde sine tænder, til man bliver gammel, kræver det en indsats for at holde dem sunde og uskadte. Vi får nemlig kun ét sæt tænder, som skal holde det meste af livet. Derfor kræver det en god rutine med børste og tandtråd, hvis man vil holde sine tænder sunde. Men det kræver også, at man ikke yder skade på dem ved fx at få en tandblegning af dårlig kvalitet. Hvis der først sker skade på tænderne, kan de i modsætning til andre kropsdele nemlig ikke reparere sig selv. Er emaljen først væk, kommer den ikke igen. Og er der lavet et hul, forsvinder det ikke af sig selv. Derfor er det utroligt vigtigt, at man altid sætter sine tænders sundhed forrest. Og det gør man blandt andet ved at få sin tandblegning hos tandlægen.

At blege tænderne er aldrig godt

Hvis man sætter sine tænders sundhed over alt andet, bør man først og fremmest overveje, om det er det værd at få en tandblegning. Uanset hvor man får sin tandblegning, vil det aldrig godt være godt for tænderne. For at komme misfarvningerne helt til livs, kræver det nemlig, at man bruger kemikalier til at slå de farvede molekyler i stykker. Faktisk kan en tandblegning sammenlignes lidt med det at afblege sit hår. Derfor er det aldrig noget, som vil gøre nogen gavn for tændernes sundhed. Men når det så er sagt, kan man selv være med til at afgøre, hvor meget tænderne skal udsættes for. Ved at få en tandblegning hos tandlægen frem for en billigere gør-det-selv-metode sikrer du, at skaden på dine tænder minimeres mest muligt.

Undgå de billige gør-det-selv metoder

Det er altid rart, når man kan spare penge. Men lige når det kommer til din tandblegning, bør det ikke være dit primære fokus. Der findes mange gør-det-selv metoder, netop fordi de blege tænder er så populære. Disse metoder spænder over alt lige fra at børste tænder med bagepulver og kul til at bestille sit eget tandblegnings-kit. Der er penge at spare i forhold til en professionel tandblegning, men resultaterne vil ofte også være derefter. Samtidig er det ikke til at gennemskue, hvilken effekt en sådan behandling har på tænderne og deres sundhed. Derfor bør man som udgangspunkt gå uden om de billige gør-det-selv metoder, når det kommer til at blege tænderne.

Gå til tandlægen og få professionel behandling

Vil du have en tandblegning, der er både skånsom og effektiv, så bør du gå til tandlægen. En tandlæge har nemlig forstand på dine tænder og kan vurdere, hvilken effekt en tandblegning vil have. Det vil naturligvis være dyrere at gå til tandlægen og få en tandblegning, men det kan godt betale sig i det lange løb, da det sikrer dine tænders sundhed. Hvis du vil have en tandblegning og være sikker på et godt resultat uden at skade dine tænder for meget, så opsøg en tandlæge med erfaring på området.