Hvilken a-kasse skal jeg vælge som selvstændig?

Jeg har valgt at sige op som lønmodtager og i stedet starte op som selvstændig erhvervsdrivende, hvilket er et stort spring for mig, da jeg ingen erfaring har, og heller ikke kender nogle, der har eget firma. Jeg tænker nu på, hvilken a-kasse, jeg skal vælge som selvstændig.

Det var nemt nok, da jeg var almindelig lønmodtager, men hvis jeg nu vil være helt sikker på at modtage dagpenge, hvis der ikke har noget arbejde at få, er jeg vist nødt til at lukke min virksomhed helt ned, og så ved jeg ikke, om det vil blive betragtet som værende selvforskyldt ledighed.

Jeg har endnu ikke valgt en a-kasse, da dette faktisk bekymrer mig meget. Jeg vil jo ikke betale til noget, jeg kan risikere ikke at få noget ud af, hvis jeg skulle være så uheldig, at mit firma ender med at gå i vasken, og så synes jeg, det er bedst at være på den helt sikre side.

Er der nogen, der har erfaring med at gå fra selvstændig til at være dagpengemodtager? Jeg vil jo helst være på den sikre side, og vælge en a-kasse, der ikke er helt urimelig på dette punkt.