Begravelse – information om hvordan man arrangerer en begravelse

Står du med en begravelse så lad en bedemand assistere dig. En bedemand vil kontakte offentlige myndigheder og hjælpe med diverse praktiske pligter mht. en begravelse.

Har du ansvaret for at arrangere en begravelse for en af dine nærmeste, så er det ofte en god ide at få hjælp af en lokal bedemand. Bedemænd kan i denne forbindelse holde kontakt med alle de nødvendige parter samtidig med, at han sørger for, at planlægningen af begravelsen forløber så gnidningsfrit som muligt.

Planlægning af begravelse
At arrangere en begravelse er en begivenhed, som kræver lige så meget planlægning som ved ethvert andet arrangement. Imidlertid er en begravelse også en sorgens begivenhed og en tid, hvor de pårørende ikke altid har overskuddet til at håndtere diverse praktiske pligter.

Under disse omstændigheder, så er det som regel en fordel at få hjælp af en bedemand. Bedemanden vil her først og fremmest sørge for at kontakte de offentlige myndigheder omkring dødsfaldet. Derudover vil bedemanden også koordinere med den relevante kirke.

Endelig vil bedemanden også være behjælpelig med at arrangere praktiske opgaver såsom: Indkøb af kiste, gravsted, gravsten, rustvogn, oppyntning af kirke og lignende nødvendige pligter.

2 thoughts on “Begravelse – information om hvordan man arrangerer en begravelse

  1. Peter Sørensen says:

    Jeg vidste faktisk ikke, at bedemanden står til rådighed med hjælp til mange af ovenstående ting i forbindelse med en begravelse. Det vil jeg huske 😉

  2. Klaus Møller says:

    Nu er jeg selv bedemand, og har mange års erfaring i branchen, og jeg vil sige, at du har fat i noget af det rigtige. En begravelse betyder ofte, at de pårørende, som skal arrangere begravelsen, har det svært pga. deres tab, og derfor må vi bedemænd gøre, hvad der skal til for, at begravelsen alligevel finder sted.

Comments are closed.