Mangler du ideer til dåbsgave? Hvad med en børneopsparing?

Hvis du går og overvejer at skrive dit barn op til en børneopsparing, så har du allerede taget et vigtigt skridt på vegne af dit barns fremtidige økonomi. Udover at være en god gave, giver det nemlig barnet den bedste økonomiske start på ungdomsårene, og det er bestemt ikke en dårlig ting at have nogle tusinde kroner at starte disse år på.

En sådan opsparing er nyttig, da den kan hæves tidligst efter syv år, hvilket gør at pengene har rig mulighed for at vokse, mens de står i banken. I mellemtiden er det jo gerne kotumen, at forældre, bedsteforældre eller oldeforældre sætter nogle penge ind på kontoen i de år, kontoen eksisterer, og selv om der er et maksimalt beløb på, i skrivende stund, 36000 kroner, der kan indsættes på en børneopsparing i alt, så er det nogle rigtig gode penge at have til rådighed, når man står og skal starte på sin uddannelse eller skal bruge et indskud til sin første lejlighed.

Selv var jeg så heldig, at mine bedsteforældre forærede mig en børneopsparing i dåbsgave, og selv om, jeg godt kunne hæve min børneopsparing, da jeg var fjorten år gammel, valgte jeg alligevel at vente til jeg fyldte 21, så pengene kunne vokse yderligere, og det var jeg glad for, jeg gjorde, for et par måneder inden, jeg skulle starte på universitetet, kunne jeg hæve 35000 kroner, som jeg kunne bruge på indskud til kollegieværelset, møbler og naturligvis bøger til mit studie.

Jeg blev faktisk tilbudt, at jeg kunne få mine penge, da jeg blev konfirmeret, og det var da også yderst fristende, at jeg havde muligheden for pludselig at stå med lidt over 20000 kroner, som man kunne gå ud og shoppe for til blå mandag, hvis det var det, man ville, men heldigvis talte mine forældre varmest for, at jeg ventede til jeg var færdig med gymnasiet og flyttede hjemmefra med at hæve pengene på min børneopsparing, og det viste sig at være rigtig godt, at jeg hørte efter, hvad de sagde, for så havde jeg jo syv år mere til at få nogle penge sparet sammen.

Jeg vil til enhver tid anbefale forældre eller bedsteforældre, at de opretter en børneopsparing til deres børn eller børnebørn. Det er jo en rigtig god første fødselsdagsgave eller dåbsgave, og hvis man er lidt sent ude, så kan man også nå det. En opsparing til barnet skal blot oprettes inden, de fylder 14 år, og selv på de minimum syv år, kontoen eksisterer, kan man nå at spare godt op.