En kundetæller kan meget mere end at tælle kunder – Affaldstæller fx ?

Jeg er vicevært og almindeligvis bekymrer jeg mig ikke om al den nymodens teknologi, men da jeg for nogle uger siden fandt en gammel kundetæller til storskrald, tænkte jeg alligevel at den nok kunne bruge til noget sjovt.

Så jeg tog den med hjem og satte den i stand, og fandt til min overraskelse ud af at den faktisk er ret avanceret. Ikke blot kan den tælle kunder, men der er også dataforbindelse, så man kan sætte den til en computer og således lave en masse sjov statistik. Nå ja, statistik er jo ikke altid sjov, men hvis man har en kundetæller at lege med bliver det pludselig meget sjovere.

Jeg vidste dog stadig ikke hvad jeg skulle bruge denne kundetæller til, så jeg valgte at sætte det til affaldsskakten, bare for sjov, og det skulle vise sig at være en stor hjælp. For jeg fandt nemlig ud af hvorfor affaldsskakten ofte stopper, og det er simpelthen fordi at alle smider affald ud på det samme tidspunkt, nemlig om morgenen lige før arbejde eller om aftenen før sengetid.

Det problem er nu løst, ved hjælp af lidt simpel information, og alt dette bare på grund af en gammel kundetæller. Jeg synes altså at det er fantastisk.