Søgeoptimering – Hvad er det og hvor er det så populært?

Der er mange som igennem de sidste par år har spurgt mig hvad søgeoptimering er. Det er en tendens som jeg har oplevet sideløbende med den udvikling der er sket online netop på dette område. Men hvad er det egentlig der sker? Det vil jeg nu kort prøve at forklare.

Først må vi lige få på plads hvad søgeoptimering egentlig er. det handler i bund og grund om at få en hjemmesige til at rangere høj på Google når man søger på specifikke søgeord. dette kan man gøre på forskellige måder, som for eksempel at sørge for at indholdet på hjemmesiden indeholder de relevante søgeord et rimeligt antal gange.

Det lyder jo meget godt, men det er jo ikke noget ny, for søgeoptimering har jo eksisteret i mange år, så hvorfor er det at der bliver mere og mere populært? Jo se det er af ren og skær nødvendighed. Det er næsten umuligt i dag at nå en god Placering på Google uden at investere aktivt i søgeoptimering. det er en kedelig konsekvens at man i sin tid overhovedet begyndte på den slags. Man kan sammenligne det lidt med en priskrig. Ingen vil give sig før en nødvendigt, hvilket ofte gør det meget dyrere end det behøver at være. Men bare rolig, søgeoptimering er ikke forfærdelig dyrt da der er stor konkurrence på området.